Anmeldelse av investeringsplattformen Kameo

Kameo

Dersom du er nysgjerrig på investering i crowdfunding (folkefinansiering), bør du sjekke ut Kameo. Via denne brukervennlige plattformen kan du investere i lån til eiendomsselskaper og bedrifter i vekst. Slik kan du være med på å støtte eiendoms- og selskapsutvikling i Norge og resten av Skandinavia gjennom investeringene dine.

Dette er crowdfunding

Det finnes mange måter å investere på. I tillegg til de mer tradisjonelle valgene, som kjøp av aksjer og fond, finnes det også andre alternativer. Nå kan du være med å finansiere bygging av bygninger, og støtte fremadstormende bedrifter. Norske kvinner og menn kan nå altså være med på å finansiere prosjekter som tidligere var forbeholdt store investorer. Crowdfunding, eller folkefinansiering på norsk, går ut på å samle inn penger fra en større gruppe mennesker, for å idealisere et prosjekt. Folkefinansiering kan utarte seg på mange måter. Noen eksempler er veldedighet, eller å gi en sum på forhånd til et selskap som samler kapital til å produsere en vare, og få et produkt tilbake når produksjonen er i gang. Det kan også være en lånebasert investeringsmulighet, slik som i dette tilfellet. Konseptet folkefinansiering har blitt større og større de siste årene, men i Norge er det fremdeles relativt nytt. Kameo var den første aktøren som tilbød denne typen investering her til lands, da de startet i 2017. Med andre ord er de tilbyderen som har mest erfaring innen dette feltet i Norge.

Slik fungerer det

Å skulle begynne å investere på en ny måte, høres kanskje vanskelig ut. Heldigvis har Kameo gjort hele prosessen svært brukervennlig. Dermed er det veldig enkelt å komme i gang. Du åpner en konto og bruker BankID til å verifisere identiteten din. Deretter kan du finne prosjekter du synes er spennende, og som passer risikoprofilen din. Du kan investere i prosjekter i hele Skandinavia. Hvor mye du ønsker å investere i et prosjekt er helt opp til deg, men minstesummen er 500 kroner. Etterpå kan du lene deg tilbake og følge med på hvordan investeringene dine utvikler seg, i takt med den månedlige renten. I løpet av noen få minutter kan du altså sette i gang!

Dette er fordelene ved å investere i Kameo

Det er flere fordeler ved å investere gjennom Kameo. La oss gå gjennom noen av dem:

  • Transparent og åpen om resultater. En ting som er kjempefint er at Kameo er helt transparent. Du kan se en samlet statistikk over alle prosjektene deres i Skandinavia på nettsiden, som du vil ha tilgang til allerede før du oppretter konto. Der ser du antall lån, den totale utlånte summen samt hvor mange lån som er betalt hittil. Du ser også oversikt over misligholdte lån og bekreftet tap i samme tabell. Slik får du en total og ærlig oversikt, før du bestemmer deg for å investere.
  • Mulighet til å investere i et marked du kjenner. Når du tar en titt på nettsiden til Kameo, vil du fort legge merke til at det er mange utbyggere som ber om lån. Ofte er det til å bygge leilighetskomplekser eller kjøpe store tomter. Velger du å investere i eiendom, investerer du i et marked mange har kunnskap om. Kanskje har du kjøpt egen bolig, eller kjenner noen som har god oversikt over boligmarkedet. Dette er en stor fordel, da det alltid lønner seg å ha kunnskap om bransjer du vil investere i, selv om det ikke er en nødvendighet. Eiendomslån er som regel sikret med pant, noe som gjør at risikoen ikke nødvendigvis er så stor som man først tror.
  • Opptatt av personlig kundeservice. Kameo har en veldig god og personlig kundeservice, som tar alle på alvor og tar seg tid til deg som kunde, uavhengig av hvor mye du investerer. På hjemmesiden lister de opp at verdiene deres er å ta ansvar, være åpne, ha imøtekommende kundeservice og å være inkluderende – noe de absolutt virker å leve opp til!
  • Brukervennlighet. Sist men ikke minst har Kameo utviklet en plattform som er utrolig oversiktlig og lett å bruke. Det er en stor fordel å slippe å bruke tid på å lete etter ting, og å frustrere seg over en nettside. Du kommer i gang med investeringen superraskt!

Hvorfor spare gjennom investering?

En av hovedgrunnene til å investere sparepenger, er at avkastningen historisk sett er langt høyere enn ved sparing i tradisjonelle sparekontoer i banken. Mange av prosjektene til Kameo har en månedlig rente på lånet på 9–10 %, mens sparekontoer gjerne ligger på godt under 1 %. Siden konsumprisindeksen stiger årlig, vil pengene du har på sparekonto bli mindre verdt hvert år. Konsumprisindeksen stiger nemlig mer enn renten på bankenes sparetilbud. Finner du et prosjekt du har stor tro på, kan det derfor være verdt risikoen å prøve å investere. Som nevnt tidligere er ikke minstesummen så høy, slik at du trygt kan prøve deg fram uten å risikere å tape store penger, dersom du er typen som er skeptisk til å ta risiko.

Dette bør du ha i bakhodet

Helt til slutt bør du ha i bakhodet at historisk avkastning dessverre ikke er en garanti for den fremtidige avkastningen. Alle typer investering er forbundet med risiko. Du kan få god avkastning, men du kan også, i verste fall, miste hele eller deler av beløpet du investerer. Prøv deg derfor fram, og velg gjerne prosjekter med lavere risiko i begynnelsen. Dette kan for eksempel være eiendomsprosjekter med pantesikkerhet. Under hvert prosjekt i Kameo kan du også se risikoklassen. En god tommelfingerregel er å ikke investere mer enn du har råd til å miste. En siste fordel ved å velge Kameo til å investere, er at de er en seriøs og kjent aktør, som har blitt omtalt i Finansavisen, Dinepenger og andre kjente medier. Siden crowdfunding er et voksende marked vil det stadig dukke opp nye aktører – både seriøse og useriøse. Kameo er en stor og etablert aktør man kan stole på.

Konklusjon

Kameo er en flott plattform, som gir privatpersoner mulighet til å investere på en ny måte. Du har mulighet til å få svært god avkastning, gjennom en plattform som har ekstremt god kundeservice. Det er flott å vite at du kan ta kontakt dersom du har spørsmål eller bekymringer, og du vil bli tatt på alvor uansett om du planlegger å investere 500 kroner eller 500 000 kroner. Det er kjempespennende å titte innom Kameo, lese om nye prosjekter som er på gang og pønske ut hvor du vil investere.

Fordel alltid dine investeringer og risikoer

Vi anbefaler alltid at du fordeler investeringene dine (diversifiserer) på forskjellige eiendeler for å skape en langsiktig og stabil avkastning over tid. I prinsippet diversifiseres alle de største investeringene.

Tips!

Investeringer i aksjer og fond

Nordnet.no (reklame) – Åpne en gratis konto og begynn straks å handle aksjer og fond til lave avgifter på Nordnets brukervennlige handelsplattform og app. Du kan også se hva andre talentfulle investorer kjøper og selger via deres sosiale plattform Shareville.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Av: Andreas Hogmalm

Copyright Aktiekunskap.nu 2024