Etoro | Anmeldelse & vurdering 2021

etoro

eToro ble lansert i 2007 og tilbyr en meget brukervennlig handelsplattform hvor investeringer kan gjøres i aksjer/kryptovalutaer og CFDer – med eller uten giring. De har over 6 millioner kunder over store deler av verden og er regulert av myndigheter på Kypros, Storbritannia og Australia.

eToro.com/no er et godt alternativ for deg som ønsker å investere i kryptovalutaer eller utenlandske selskaper som ikke nås via for eksempel Nordnet.

Det brede utvalget av investeringsalternativer, så vel som CopyTrading-tjenesten, er noe som ofte blir fremhevet som positivt i anmeldelser av selskapet.

Printscreen fra plattformen
Printscreen fra plattformen

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning

De største fördelene med e-Toro

 • Gå kort eller lang (tjen på opp- eller nedgang)
 • Handla med eller uten giring
 • Tilbyr også markeder som ikke finnes på Nordnet
 • CopyTrading – Følg favorittinvestorene dine automatisk
 • Handle utenlandske aksjer uten kurtasje
 • Handle kryptovalutaer på en rekke forskjellige måter

Disclaimer: 77 % av privatpersoner som handler via Etoro taper penger når de handler med CFD-er. Du bør derfor vurdere nøye om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine som finnes.

eToro – Passer for deg som

eToro, CMC eller IG-market? Eller passer Nordnet bedre?
Her presenteres investeringsprofilen som hovedsakelig drar best nytte av tjenestene som eToro tilbyr.

Velg eToro hvis:

 • du vil handle i kryptovalutaer

Hos eToro.com/no kan investeringer gjøres i rundt 15 kryptovalutaer. Dette kan gjøres direkte i eiendelen eller via CFD. I tillegg tilbys handel i over 60 valutapar, råvarepar og parvis mellom to kryptovalutaer. Dermed tilbys det nærmere 100 forskjellige alternativer.

Dette betyr at eToro tilbyr et av de største utvalgene (om ikke det største) i handel med kryptovalutaer på en handelsplass på norsk.

 • du vil bruke CopyTrade

En av eToros unike fordeler er CopyTrade. Følg dyktige investorer og foreta kjøp automatisk (med standardbeløp) basert på hvordan de investerer. Enkel måte å følge proffene på.

Et alternativ til CopyTrade er derimot å opprette en konto på Nordnet og følge favorittinvestorer via Shareville. Riktignok er dette hovedsakelig nordisk investorer, og du må fullføre hvert kjøp selv.

Printscreen fra copytrader
Printscreen fra copytrader

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning

Ikke velg eToro hvis:

 • du utelukkende investerer i aksjer

Rent skattemessig er det gunstigst å investere i aksjer innen en ISK- eller kapitalforsikring. Dette gir omtrent 30% enheter lavere skatt på eventuell gevinst. I så fall velger du i stedet Nordnet.

Ønsker du veldig høy giring ved handel med råvarer, indeks og valutaer  er sannsynligvis IG.com/no (tidigere IG Markets) et bedre alternativ.

 • du synes deklarering av RF-1159 er tungvint

Handel via eToro må deklareres til det norske skatteetaten. Det kreves således ingen automatisk rapportering til den norske skatteetaten.

Sikkerhet

eToro plikter å overholde forskrifter fra FCA, CySEC og ASIC, noe som betyr at det forligger en rekke tiltak som skaper sikkerhet for investorer. FCA, Financial Conduct Authority, regulerer omtrent 60 000 finansielle tjenester i Storbritannia. CySEC er finansmyndigheten til Kypros, mens ASIC, (Australian Securities and Investments Commission) er den australske ekvivalenten.

Via FCA får eToro muligheten til å “tilby sine tjenester i medlemsstater i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet“. Dermed kan de tilby sine tjenester i en rekke europeiske land.

Selskapet ble grunnlagt i 2007 og har omtrent 6 millioner brukere.

2FA
2FA kan aktiveres i kontoinnstillinger, noe som betyr at en kode sendes ut via SMS når du logger på. Innlogging kan derfor ikke gjennomføres med mindre koden er angitt.

Vår vurdering:
Med over 13 års erfaring er eToro i dag en av de største og mest kjente handelsplattformene som tilbyr CFD-handel. Et sikkert og trygt handelssted. Det er imidlertid synd at de ikke tilbyr automatisk rapportering til den norske skatteetaten.

Registrering

Demokonto & Tradingkonto

Det er enkelt å opprette en demokonto på eToro.com/no da det er kun brukernavn, e-postadresse og passord som kreves ved registrering. Det er også mulig å logge seg på via en Google- eller Facebook-konto.

Demokonto betyr at handel skjer med “lekepenger”. Den kan dermed brukes til å teste ut trading og de forskjellige tjenestene som eToro tilbyr. For folk som aldri har brukt lignende handelssteder, anbefales en demokonto som et første trinn. Den kan også være et fleksibelt alternativ for fiktive investeringskonkurranser.

Å aktivere en tradingkonto er like enkelt og betyr at handel kan skje med reell kapital. I dette tilfelle kreves det imidlertid dokumentasjon av identiteten din som kan lastes opp som et ID-dokument samt bostedsbevis.

Opplæring

 • Hurtigguide og Guide

Klikk på “Guide” i menyen for å starte en 2-minutters interaktiv guide på plattformen. Dette er en veldig god måte å lære de grunnleggende funksjonene på. Deretter kan du gå videre til den mer fordypende guiden.

 • Hjelp

Hjelpeseksjonen er godt utviklet med spørsmål i de fleste kategorier.

 • Opplæringsmateriell

Via eToro Academy gis tilgang til podcaster, artikler og nyheter. Her er også “Trading School” som er opplæring som foregår online. Registrer deg for passende opplæring og utdyp kunnskapen din i for eksempel markedsanalyse eller trading. All denne informasjonen er på engelsk.

Disclaimer: 77 % av privatpersoner som handler via Etoro taper penger når de handler med CFD-er. Du bør derfor vurdere nøye om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine som finnes.

Vår kommentar:
Vi føler at informasjonen og opplæringen som finnes tilgjengelig primært er fokusert på å forklare eToros tjenester og hvordan handel foregår. På dette punktet mener vi at både Nordnet og IG-market tilbyr mer inngående artikler og analyser. Men dette er åpenbart et spørsmål om smak avhengig av hva man ønsker å lære mer om.

Innskudd & Uttak

Innskudd

Innskudd kan gøres med:

 • Bankkort
 • PayPal
 • Skrill – For overføringer som ikke er USD, vil et endringsgebyr belastes
 • Bankoverføring – Minste overføring er 425 Euro
 • Neteller

For de som ikke ønsker å gi ut kortopplysninger, kan PayPal brukes. Innskudd gjøres på Paypal via direkte overføring fra en bank, hvoretter PayPal brukes til overføring til eToro. Dette uten en krone i avgift.

Uttak

Minimumsbeløpet for uttak tilsvarer 30 USD. Pengene vil da bli tatt ut via det samme betalingsalternativet som ble brukt til innskuddet. Hvis innskuddet har blitt gjort med flere forskjellige alternativer, vil uttak foregå med følgende prioriteringer – Kort, PayPal, Bankoverføring.

Anslått tid for uttak:

 • Bankkort og Bankkonto: 8 dager
 • Digitale lommebøker: 1-2 dager

Uttaksgebyr er $ 5 uavhengig av uttaksalternativ.                 

Vår kommentar:
eToro har tidligere blitt kritisert for høye uttaksgebyrer. Dette er åpenbart noe de har tatt til etterretning ved å senke det til $ 5. Det finnes imidlertid handelsplattformer uten uttaksgebyr, men samtidig føles $ 5 rimelig akseptabelt. Det er også veldig bra at de tilbyr innskudd via PayPal.

Handelsplattform

Brukervennlig og enkelhet sammenfatter eToro godt som en handelsplattform. Her er det fokus på enkle og pedagogiske trinn for å forenkle trading og holde god oversikt over beholdninger.

 • Velg marked og tilgang
 • Velg posisjon (kjøp eller selg)
 • Velg beløp
 • Skriv inn bestilling

Hvis en person vil investere i Amazon for $ 500, gjøres det gjennom følgende trinn.

Søk i søkefeltet etter “Amazon”, og aksjen vil bli presentert umiddelbart. Et alternativ er å klikke på “Handelssteder – Aksjer – Velg NASDAQ” hvoretter alle aksjer på den børsen vises i alfabetisk rekkefølge.

Når eiendelen er valgt for handel, vises handelsvinduet nedenfor.

Begrepsforklaringer:

Kjøp/Selg: På bildet åpnes en kjøpsposisjon. Verdien vil dermed øke hvis Amazons aksje øker i verdi. Hadde “Selg” blitt valgt, ville en salgsposisjon blitt åpnet. Verdien vil da synke hvis Amazons aksje øker i verdi.

Angi kurs: Ved å velge “Til markedskurs” vil kjøpet gå gjennom umiddelbart. Det er også mulig å spesifisere en lavere kurs, noe som betyr at kjøpet går gjennom hvis kursen når dette nivået.

Beløp: Beløpet som er investert i posisjonen.

Stop Loss: Posisjonen lukkes automatisk med et visst tap. (kan avmarkeres)

Take Profit: Posisjonen lukkes automatisk med en viss gevinst (kan avmarkeres)

Giring: De fleste tilganger kan omsettes med gearing. Å velge X1 betyr ikke noen innflytelse i det hele tatt. Med X5 vil posisjonen din øke 5 ganger i verdi sammenlignet med tilgangen. Hvis Amazon øker 1% i verdi, vil posisjonen din øke med 5%. Høyere risiko – høyere avkastning.

Skriv inn bestilling: Bestillingen er plassert. Så snart den går gjennom, finner du den under “Portefølje” som finnes i menyen.

Verktøy for risikostyring

Med Stop Loss eller Trailing Stop Loss kan tap bli begrenset. Dette er en enkel funksjon som skal brukes til risikostyring.

Ytterligere risikostyring kan gjøres ved å følge analytikernes kommentarer og analyser av aksjen. For alle tilganger på eToro kan du se statistikk, diagrammer og sammendragsanalyser (kalt forskning). Les alltid grundig gjennom før du tar en investeringsbeslutning!

Disclaimer: 77 % av privatpersoner som handler via Etoro taper penger når de handler med CFD-er. Du bør derfor vurdere nøye om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine som finnes.

Vår mening
Med enkel og tydelig ordreplassering og muligheten for Stop Loss eller Trailing Stop Loss gis det gode muligheter for risikostyring. En fordel er også at det gis statistikk og informasjon om de forskjellige tilgangene. Her har vi det meste vi ønsker oss å se.

Copy Trading

CopyTrading-tjenesten er en av eToros største unike fordeler.

Vil du følge proffenes investeringer med bare noen få klikk – eller tjene penger fra andre som følger deg?

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning

Kopier hva proffene gjør

Ved å kopiere hvordan proffene opptrer, trenger du ikke bruke tid på analyser selv. Søk gjennom filtreringsfunksjoner for investorer som passer til investeringsprofilen din. Du kan for eksempel filtrere ut fra hva de investerer i, land, avkastning og risiko. 

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning

Minimumsbeløpet for å investere i CopyTrading er USD 200, og det er mulig å pause, øke og stoppe kopiering når som helst.

Når investoren kjøper, vil den samme tilgangen automatisk bli kjøpt i kontoen din. Dette er proporsjonalt basert på beløpet du setter av til dette. På denne måten følges investorporteføljen, og du kan forvente samme prosentvise avkastning over tid.

En fordel er også at investorene som har mange “Copy Cats” skriver kommentarer om kjøpene som gjøres, noe som gjør det lettere for deg å fullt ut forstå strategien som brukes.

Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning

Bli kopiert – Få betalt

Er du en dyktig investor? Ved å generere god avkastning og skrive om investeringene som du gjør, kan andre på plattformen velge å kopiere deg. For dette betaler eToro opptil 2% av AUM (tiganger under forvaltning). Dette betyr at hvis folk følger deg med et samlet beløp på NOK 1 000 000, vil du motta NOK 20 000 over et år.

Disclaimer: 77 % av privatpersoner som handler via Etoro taper penger når de handler med CFD-er. Du bør derfor vurdere nøye om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine som finnes.

Investere i

 • CFD – Handel med aksjer og kryptovalutaer samt salgsposisjoner gjøres i CFD. Varehandel og indekshandel foregår alltid i CFD-handel
 • Aksjer/krypto/børshandlet fond – Når det gjelder kjøpsposisjoner i aksjer, krypto- og børshandlede fond, skjer dette direkte i den underliggende tilgangen.
 • Porteføljer – Porteføljer er eToros egne “fond”. Dette er en kurv som består av beholdninger fra forskjellige traders på plattformen eller en kurv med bransjelignende aksjer.

Eksempel:

Driverless – En kurv med aksjer i selskaper som jobber mot førerløse biler.

Four Horsemen – En kurv med aksjer fra de fire største Tech-selskapene i verden.

Napoleon-X – En kurv med et flertall kryptovalutaer.

“EToro er verdens ledende sosiale handelsplattform, og tilbyr både aksje- og kryptovaluta-investeringer samt CFD-handel med forskjellige underliggende tilganger.”

Investering kan gjøres i:

 • Aksjer
 • Kryptovalutaer
 • Index
 • Råvarer
 • Valutaer

Vår vurdering:
Utvalget som tilbys er omfattende, noe som er veldig positivt. eToro skaper muligheten til å kjøpe utenlandske aksjer uten kurtasje! De fokuserer imidlertid bare på CFD-er og aksjer. Hvis det ønskes handel med opsjoner, warrants eller andre avanserte verdipapirer, må andre handelssteder benyttes.

Kundeservice

Du finner svar på de fleste vanlig stilte spørsmål via FAQ-siden deres. Når du kontakter kundeservice, blir du bedt om å fylle ut et skjema på nettstedet. Kundeservice via telefon er fraværende.

Vår kommentar:
Nåværende begrensende kontaktmuligheter gir lavere karakterer. Vi mener at telefonkontakt og kontakt via e-post bør være inkludert for enklere kontaktmuligheter.

Handle med giring

Nesten uavhengig av hvilken tilgang handel foregår i, kan det gjøres med giring på flere forskjellige nivåer. eToro.com følger ESMAs regler om handel med giring for privatpersoner og har således følgende grenser:

 • Større valutapar: x30
 • Mindre valutapar, gull og store index: x20
 • Øvrige råvarer, øvrige index: x10
 • Aksjer via CFD samt børshandlede fond: x5

Men det er mulig å øke giringen ved å søke om at kontoen blir klassifisert som profesjonelle. Dermed øker mulighetene sterkt.

Bildet nedenfor viser handel med sølv. Med en vanlig konto er handel begrenset med opp til x10 i giring. Dette mens profesjonelle tradere når opp til x100 i giring.

Fordelene

Fordelen med giring er at en større eksponering kan gjøres i et marked uten at det kreves større beløp. I tillegg skapes muligheten til å handle i markedet med svært lav volatilitet.

Ulempene

eToro har uttalt at “75% av private investorer taper penger i CFD-handel” hos dem. Dette skyldes det faktum at handel skjer med giring. Mange forstår ganske enkelt den økte risikoen for å handle med giring og tar derfor større sjanser enn de burde.

Vår kommentar:
Handel med giring betyr økt risiko. For mange en for altfor høy risiko. Men vi setter pris på at muligheten eksisterer, og det er neppe uvanlig. Nordnet tilbyr også sertifikater med giring.

Kostnader på eToro

Kurtasje0 kr
Årsavgift0 kr
Uttaksavgift5USD

Spread på etoro

ValutaerFra 1 PIP
Aksjer0,09 %
ET0,09 %
IndexFra 100 PIP
KryptovalutaerFra 0,75 %

På visse kryptovalutaer har de derimot en spread på opptil hele 3% hvilket er veldig høyt)

 • Innskuddsgebyr: 0 kr
 • Inaktivitetsgebyr: 10 USD pr.mnd.

En konto der innlogging ikke har blitt gjort innen 12 måneder vil bli belastet med en løpende månedlig avgift. Posisjoner blir imidlertid aldri stengt for å dekke denne avgiften, dvs. betaling kan bare gjøres med likvide ressurser.

Overnightfee/Roll over: eToro krever et overnightfee for CFD-handel og for marginhandel. For kjøpsposisjoner i aksjer, krypto og ETF-er belastes ikke dette gebyret.

Eksempel: Åpner du en salgsposisjon på USD 500 i Norsk Hydro, betaler du $ 0,04 per døgn i overnightfee. Dette tilsvarer ca 3% i løpet av et år. Dette gjelder altså kun for salgsposisjoner.

eToro og skatt

All handel på eToro.com må deklareres manuelt. 

Du måste fylle ut RF-1159 selv

Mange handelssteder og aksjemeglere tilbyr automatisk opprettet av RF-1159-skjema før deklarering. Dette er ikke mulig med eToro, noe som betyr at du må beregne noe gevinst/tap selv.

Vår vurdering:
Dette mener vi er eToros største ulempe. De har et veldig stort utvalg av markeder og muligheter for både korte og lange posisjoner. Men å måtte betale gevinstskatt og å måtte avgi erklæringen selv, trekker karakteren noe ned. På dette punktet er de ikke så brukervennlige – noe som ellers er en av deres største styrker.

Andres vurdering / rangering av eToro

Brookerchooser 4,7/5

Det store amerikanske sammenlignings-nettstedet for handelssteder gir eToro 4,7 av 5 poeng. Den høyeste poengsummen er gitt på “Åpne konto” (5/5) og “Handelsplattform” (4.6 / 5). Punktene som får lavest karakter er Education, Customer support og Research.

Deres vurdering stemmer dermed veldig godt overens med det vi anser som eToros sterke og svake sider.

”We selected eToro as Best broker for cryptos and Best broker for social Trading for 2020”

ForexBrokers.com 4/5

Selv ForexBrokers gir eToror en høy rangering med 4/5. Høyeste rangering gis i kategorien ”offering of investments” mens laveste rangering gis til ”commisions & fee”. Årsaken til lavere rangering av avgifter er gebyret for handel med krypto.

Også her er vi enige med anmelderen om fordeler og ulemper ved handelsplattformen.

“eToro is excellent for social copy trading and cryptocurrency trading, and is our top pick for both categories in 2020”

CompareBrokers

CompareBrokers gir eToro en 4/5 rangering. Fordelene som hovedsakelig trekkes frem er antall brukere over hele verden, at de er regulert av myndigheter i flere land og at plattformen har vunnet flere priser opp gjennom årene.

Bland annet har eToro vunnet Best Social Trading Platform for 2019 og Best Plattform for Trading Cryptocurrencies 2019.

”When cliens buy stock at 1x leverage its completely free at eToro and they are buying the underlying stock. This isn´t always the case with other brokers”

Disclaimer: 77 % av privatpersoner som handler via Etoro taper penger når de handler med CFD-er. Du bør derfor vurdere nøye om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine som finnes.

Disclaimer: 67% av privatpersoner som handler via Etoro taper penger når de handler med CFD-er. Du bør derfor vurdere nøye om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen dette innbærer for tap av pengene dine

Ulemper med eToro

 • Delvis på engelsk

All informasjon når en konto skal opprettes og når handel skjer, er på norsk. Men hvis du ønsker fordypende artikler eller opplæring i handel, er dette på engelsk..

 • Høy spread på krypto

Det faktum at eToro fraskriver seg å informere sine kunder om økning i spread er en ulempe. Avgiftene kan endres når som helst og endres daglig uten forhåndsvarsel, avhengig av markedsforholdene. Vi anbefaler at du besøker denne siden regelmessig for å holde deg oppdatert på gjeldende avgifter. / eToros nettsted.

Sammendrag

Vi har delte meninger om eToro. Handelsplattformen har store fordeler – men også klare ulemper. Derfor lot vi to av våre investorer kommentere eToro. De mener begge at plattformen har følgende fordeler/ulemper – Spørsmålet er hva som prioriteres.

➕ Stort utvalg av markeder
➕ CopyTrading
➕ Brukervennlig
➖ Deklarasjon kreves
➖ Analyseverktøyet kunne vært bedre
➖ Høyt krav på ”fond”

”Brukervennlig og smart med CopyTrading ”(Småsparere med interesse for nye markeder)

Brukervennlighet, CopyTrading og de mer “eksotiske” investeringene er de store fordelene. Dette har gjort eToro til mitt førstevalg angående handel i for eksempel kryptovalutaer og andre mer uvanlige tilganger. Men det er viktig å passe seg for visse høye spreads!

Handelsplattformen er veldig lett å forstå, og det er lett å komme i gang. Setter også pris på at penger kan settes inn via Paypal. Ulempen er selvfølgelig at det ikke er mulig å handle innen ISK.

“Mangel på ISK og analyseverktøy får meg til å velge IG Market” (aksjeinvestorer med langsiktige mål)

Jeg finner i stor grad fordelene som eToro.com tilbyr også på Nordnet. Der kan jeg handle med giring, ta kjøp eller selg-posisjoner og følge andre investorer via Shareville. Fremfor alt kan de fleste spares innen en ISK. Riktignok tilbyr eToro markeder som ikke finnes på Nordnet, men da foretrekker jeg IG.com/no, som jeg også mener har en bedre analyse.

Disclaimer: 77 % av privatpersoner som handler via Etoro taper penger når de handler med CFD-er. Du bør derfor vurdere nøye om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine som finnes.

Av: Andreas Hogmalm

Copyright Aktiekunskap.nu 2024